Love has no labels

De wereld waar we vandaag de dag in leven is vreselijk complex. Naastenliefde en vrijheid van meningsuiting staan voor iedereen hoog in het vaandel, maar worden tegelijkertijd op totaal verschillende manieren geïnterpreteerd of uitgedragen waardoor het zijn werkelijke betekenis lijkt te verliezen. Discriminatie, (burger)oorlogen en terrorisme zijn aan de orde van de dag. De wereld lijkt gek geworden.

Vrijheid van meningsuiting wordt op verschillende manieren opgevat – de dichtsbijzijnde voor ons is het ongegeneerd uitspugen van onze ongefundeerde mening op ieder moment dat het óns uitkomt. Over iemands geaardheid, over religie, over afkomst, over alles. Deze manier van mening uiten is heel anders dan hetgeen de personen die hiervoor gevochten hebben voor ogen hadden. We denken minder goed na over andermans gevoelens en bekritiseren alles te pas en te onpas. Vooral in situaties wanneer er een grote afstand tussen zit, zoals in de online wereld, want bekritiseren van een afstand is natuurlijk het makkelijkst.

Nu lijkt dit voorbeeld in enorm contrast te zijn met de eerste voorbeelden die ik gaf, maar eigenlijk zijn deze onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het een volgt uit het ander: respect en compassie worden ingeruild voor egoïsme en egocentrisme. Verdraagzaamheid is de laatste tijd ver te zoeken.

Tot mijn grote opluchting ontmoet ik dagelijks nog heel veel mensen die ook een innerlijke wereldverbeteraar met zich meedragen. Mensen die wél respect hebben voor andere rassen, religies, geaardheid of andere zaken die ieder van ons zo uniek maakt. Laat onderstaand campagnefilmpje eraan bijdragen dat deze groep mensen alleen maar groter wordt en dat we alle negativiteit de wereld uit werken. Want onze wereld is zo mooi, we moeten we alleen beter voor zorgen!

Love has no gender,
Love has no disability,
Love has no age,
Love has no labels.

Advertenties

Cornetto Cupidity

Afgelopen week kwam ik een leuk filmpje tegen op internet. Het is onderdeel van een reeks van vier filmpjes, gemaakt door RSA Films en MoFilm als onderdeel van een rebrand campagne voor Cornetto. De filmpjes zijn een soort van mini love stories, gericht op de hedendaagse tieners. 

Vier mini films
De vier filmpjes; Kismet Diner, Beauty And The Geek, Margot en X-Phobia, zijn vorig jaar verspreid via YouTube over een periode van enkele maanden. Daarnaast zijn ze als trailers gebruikt in bioscopen.

Wereldwijd bereik
De Cornetto filmpjes zijn met opzet in vier verschillende continenten opgenomen om zo wereldwijd een zo groot mogelijk publiek te kunnen bereiken. Ieder filmpje bevat verborgen boodschappen van wijsheid, met liefde als onderwerp. Opvallend is dat ze allemaal beginnen met dezelfde tekst: “Everybody wants to be loved. Everybody wants to be in love”. Kort maar krachtig en straight to the point. Heerlijk vind ik dat.

Een groot succes!
De filmpjes hadden in Turkijke alleen al 5 miljoen views behaald binnen de eerste twee weken na lancering. De mini film Kismet Diner heeft in 2013 zelfs het Manhattan Short Film Festival gewonnen. Wat dat betreft is het voor Cornetto ‘mission accomplished’!

Hieronder vind je de short film Kismet Diner. Ik ben er helemaal weg van. Wat vind jij ervan?

A hair-raising message

Normaal publiceer ik 1 à 2 keer per week een artikel, maar dit onderwerp vond ik té belangrijk om te laten liggen tot komend weekend. Met dit artikel wil ik even stilstaan bij een van de meest vreselijke ziektes die we kennen: kanker.

Een enkeling van jullie weet dat ik sinds augustus van dit jaar Online Ambassadrice van KWF ben. Een van mijn taken in die rol is om artikelen van KWF die mij aanspreken met mijn netwerk te delen. Het volgende filmpje is niet afkomstig van KWF, maar van het Zweedse kinder kankerfonds. Ik kwam het deze week tegen op het internet en het maakte een grote indruk op me.

Iedere dag wordt er bij een kind kanker geconstateerd. Vanzelfsprekend is ieder slachtoffer van deze genadeloze ziekte er een teveel, maar ik vind het bijzonder aangrijpend om dit bij kinderen te zien.

Bekijk de commercial eens en laat het op je inwerken. Vergeet daarnaast niet om te doneren bij KWF, KIKA of Pink Ribbon, of om je op een andere manier in te zetten om deze ziekte de wereld uit te helpen.