Graduation day!

Vandaag was de dag waar ik bijna drie jaar naar toe gewerkt heb. Een mijlpaal die de nodige stress en zweetdruppels gekost heeft. En tegelijkertijd de afsluiting van het eerste deel van mijn lange zoektocht: de diploma-uitreiking! Niet zomaar een diploma-uitreiking, maar die van mijn communicatieopleiding. In een lady-like outfit met de hoge hakjes naar de bijeenkomst in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, maar van binnen stiekem zo blij als een kind.

‘Stel je niet aan’, zullen de meesten van jullie wellicht denken, ‘het is maar een diploma’. Die gedachte kan ik wel begrijpen, maar voor mij heeft dit papiertje enorm veel waarde. Het is mijn ‘golden ticket’ naar de carrière waar ik oh-zo van droom. Het interesseert me niet dat de werkgelegenheid momenteel erg schaars is; tijden veranderen nog wel. Ik heb hier hard voor gewerkt, ik heb dit papiertje verdiend! Zolang ik die instelling vasthoud en blijf knokken, kom ik er wel.

IMG_4613Mensen die mij wat beter kennen, weten dat ik een zeer brede interesse heb. Ik houd van koken, ben geïnteresseerd in vreemde landen en culturen, klus en knutsel graag en ik zorg graag voor anderen. Mijn affiniteit met techniek heb ik ook van geen vreemden; die kreeg ik er van jongs af aan al met de paplepel ingegoten. Mijn vader is namelijk ook heel handig en een echte doe-het-zelver. Als kind vond ik dat altijd bijzonder interessant. Als vierjarige hielp ik hem al met de auto te wassen, en op latere leeftijd keek ik vol aandacht mee hoe hij computers en auto’s repareerde. Wellicht dat ik om die reden de techniek ben ingerold. Begrijp me niet verkeerd, techniek behoort nog altijd tot mijn interesses, alleen heb ik me de afgelopen jaren gerealiseerd dat ik me hier niet in wil specialiseren. Het is het communicatievak dat mijn hart gestolen heeft.

Vandaag heb ik even stilgestaan bij wat ik de afgelopen tijd allemaal heb meegemaakt. De hindernissen die ik onderweg ben tegengekomen en overwonnen heb. De euforische momenten wanneer ik weer een stapje verder kwam, maar ook de zware momenten waar ik mezelf doorheen heb moeten slepen.

Gelukkig heb ik lieve vrienden en familieleden die me in die lastige tijden enorm goed gesteund en aangemoedigd hebben. Mijn lieve vriend die soms tot in de nachtelijke uurtjes mijn gepieker heeft aangehoord. Mijn ouders, opa en schoonfamilie, die me constant aanmoedigden. Mijn fantastische vrienden en klasgenoten, die altijd even de moeite namen om te vragen hoe het met me ging. En niet te vergeten mijn mentor, Karlijn, die me tijdens de opleiding dat extra stukje kracht gaf toen ik het ’t hardst nodig had. Zij gaf me vandaag ook een lief zelfgemaakt tegeltje met een persoonlijke tekst erop; zo leuk! Wat ben ik dankbaar voor al deze geweldige mensen in mijn leven.

tegeltje Nu komt de volgende stap: mezelf verder blijven ontwikkelen en die droombaan najagen. Ook dit deel van de reis wordt geen makkie. Maar als ik één belangrijke les van mijn moeder heb geleerd, dan is het om nooit op te geven als ik iets écht graag wil.

Bedankt allemaal!

Advertenties

2 gedachtes over “Graduation day!

Laat hier je reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s